Karada Yaşayan Dünya’nın En Büyük Hayvanı

 

Günümüzde, karada yaşayan Dünya’nın en büyük hayvanı Afrika Filidir. Yetişkin erkek bir Afrika Fili 3.5 metre yüksekliğe ve 5.000 kg ağırlığa sahip olabilir. Ormanlarda, savanlarda ve ovalarda bulunan bu göçebe hayvanlar, zamanlarının çoğunu, anne ve yavrularının da bulunduğu yaklaşık 10 kişiden oluşan küçük aile gruplarıyla yiyecek ve su aramak için Afrika’nın vahşi doğasında göç ederek geçirirler. İşte onların en büyüleyici özelliklerinden bazıları:

  • Her biri 5 kg ağırlığında ve 30 cm uzunluğa ulaşabilen azı dişleri vardır.
  • Aile gruplarının bir araya gelerek yaklaşık 1000 kişilik bir klan oluşturduğu bilinmektedir.
  • Büyük kulakları, onları soğutmak için işitmekten daha kullanışlıdır.
  • Tek seferde 6 litre suyu gövdelerine alabilirler.
  • Bir Afrika Fili günde ortalama 180 litre su içer.
  • Günde yaklaşık 16 saat 200 kg kadar yiyecek tüketirler.
  • Ortalama 22 ay süren herhangi bir kara memelisinin en uzun hamilelik süreleri vardır.
  • Bebekler doğumdan kısa bir süre sonra yürüyebilir ve ağırlıkları 120 kg kadar olabilir.
  • Eski yüzleri tanıyabilir ve hatta ölü akrabaları için yas tutabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir